Nastavení cookies
Krumlov: odchod ministra neohrozí návrat Epopeje
20.05.2019 - Vyškovský deník

Moravský Krumlov – To, co zaznělo ohledně slíbených peněz od odcházejícího ministra kultury Antonína Staňka, je nesmysl. Neměli jsme slíbené žádné peníze. 


Tvrdí to starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina s tím, že odchodem Staňka se nemění nic zásadního při snaze představitelů města o dočasný návrat Slovanské epopeje na tamní zámek. 


„Peníze ministr neslíbil. Máme od něj podporu, v rámci ní hledáme cesty, které umožní návrat Epopeje do Moravského Krumlova,“ řekl Deníku Rovnost Třetina.


Dodal, že v případě brzkého jmenování nového ministra se obrátí i na něj. „V tom případě budeme jednat o té podpoře, kterou nám přislíbil předchozí ministr, tedy Staněk,“ dodal starosta. 


Snahy představitelů Moravského Krumlova dostat slavné Muchovo dílo zpět citlivě vnímají obyvatelé města a okolí. „Odvézt Epopej do Prahy byla chyba. V krumlovském zámku měla ty nejlepší podmínky a hlavně tam patří. Pokud si dobře pamatuji, tak Praha měla velké problémy s prostory, do kterých byla plátna odvezena,“ myslí si třeba Pavlína Nováková.

Spojte se s námi