Nastavení cookies

Projekt agorateka je celoevropský portál Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO). Kromě poskytování užitečných informací týkajících se sdílení obsahu na internetu, určených jak soukromým osobám, tak podnikatelům, funguje jako vstupní brána umožňující vyhledávání na národních portálech, které odkazují na webové stránky zaměřené na sdílení hudby, filmů, televizních programů, elektronických knih, videoher a sportovních akcí a poskytující rychlý a snadný přístup k legálním nabídkám na internetu. V České republice se zatím do této sítě zapojil portál FILMTORO (https://filmtoro.cz/).

Portál agorateka spustil nyní v 18 zemích Evropy informační kampaň ke zvyšování povědomí o legálních nabídkách na internetu. Hlavním cílem kampaně s názvem „Zvolte si obsah, ne zmatek!“ je zvýšit povědomí o této síti prostřednictvím propagace zapojených národních portálů. Kampaň doprovází i tento videoklip:  https://youtu.be/fIA0QrqVdZI

V současné době získává tato síť cca půl milionu nových návštěvníků měsíčně, což je odrazem toho, že 83 % evropských občanů vyjádřilo preferenci přístupu k online obsahu prostřednictvím autorizovaných platforem a nikoliv přes nelegální stránky.

SOAP, duben 2019

Spojte se s námi