Nastavení cookies
Třebovský úřad bude ozdobou
15.08.2016 - denik.cz
Moravská Třebová - Dlouho plánová oprava budovy, která v centru města slouží pro potřeby úředníků a nyní je obklopena lešením, je v plném proudu.

Úprava vnějšího pláště byla na seznamu oprav již delší dobu. Až nyní však město získalo potřebnou finanční injekci z ministerstva kultury. "Celá oprava vyjde na necelé dva miliony korun. Obdržené peníze z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón tvoří polovinu této částky," řekl starosta Moravské Třebové Miloš Izák.

Občané města i turisté se mohou těšit na zkrášlení městské památkové rezervace. Památky ve městě jsou v Moravské Třebové opravovány podle potřeby a samozřejmě také podle finančních možností. Dlouhodobý plán oprav nemají.

"Oprava městského úřadu bude trvat do konce září. Jeho chod však nebude jakkoliv omezen," ubezpečil občany starosta Miloš Izák. V okolí budovy také neplatí žádná dopravní omezení. Pouze chodci by měli přejít na protější chodník.

I když jsou opravy vedeny jako úprava zevnějšku, tak mají i ekonomický přínos. Výměna oken a úprava fasády totiž přináší i energetické úspory.

V letošním roce se do rekonstrukce městského úřadu pustili například i v Jevíčku. V průběhu jara zde opravili střechu a v příštím roce by rádi ve stavebních činnostech pokračovali. Vše samozřejmě záleží na dostatku peněz. Radní se pokusí na tuto úpravu získat peníze z dotačních titulů.

 
Spojte se s námi