Nastavení cookies
  • Seminář k činnosti Centra pro dokumentaci majetkových převodů kulturních statků obětí II. světové války, o.p.s

    Dne 25. května 2017 byl uspořádán ve spolupráci s odborem muzeí Ministerstva kultury a Centra pro dokumentaci majetkových převodů kulturních statků obětí II. světové války, o.p.s (dále jen „Centrum“) seminář, který prezentoval úlohu, cíle a konkrétní činnost Centra při dokumentace majetkových přesunů v rámci druhé světové války.  

     

  • Seminář Osvětlení v muzejních expozicích

    27. září 2017 proběhl v sálu Purkmistrů v Obecním domě v Opavě seminář „Osvětlení v muzejních expozicích“, zaměřený na praktické využití osvětlování v muzeích a příslušnou metodiku. Akci pořádalo Slezské zemské muzeum ve spolupráci s Masarykovým ústavem vyšších studií ČVUT v Praze a odborem muzeí Ministerstva kultury.

     

  • Seminář Muzea ve službách veřejnosti

    Dne 18. 10. 2017 byl v Konírně Nostického paláce uspořádán seminář „Muzea ve službách veřejnosti: prezentace, edukace, finance“ pro zřizovatele muzeí a muzejní management, pořádaný ve spolupráci s odborem muzeí Ministerstva kultury, Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského a Národního památkového ústavu. Seminář byl zaměřen především na vztah mezi edukačními aktivitami v muzeích a ekonomickým přínosem.

     

  • Kurz Základy muzejního PR a marketingu

Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha, v. o. s. pořádá za podpory odboru muzeí Ministerstva kultury semestrální kurz celoživotního vzdělávání "Základy muzejního PR a marketingu". Kurz probíhá v termínech 20. října 2017, 10. listopadu 2017, 1. prosince 2017 a 12. prosince 2018.

 

  • Porada Aktuální témata v muzejnictví

    Dne 15. listopadu 2017 byla odborem muzeí Ministerstva kultury  uspořádána porada vedoucích pracovníků odborů kultury krajských úřadů „Aktuální témata v muzejnictví“, a to ve spolupráci s Národním muzeem.

Spojte se s námi